Toyota Hiluxista kahdeksannen sukupolven malli

Hiluxin täysin uusi malli saa Euroopan ensi-iltansa Genevessä. Se on äärimmäinen Toyotan laadukkuuden ja luotettavuuden ilmentymä. Vuonna 1968 markkinoille tullut avolavamalli etenee jo kahdeksanteen sukupolveensa. Euroopan ja Suomen segmenttijohtajaa on valmistettu yhteensä yli 16 miljoonaa kappaletta.

Uusi malli tarjoaa tutuksi tulleiden kestävyys- ja neliveto-ominaisuuksien lisäksi selkeästi modernimman ulkonäön ja entistä enemmän mukavuutta, varustelua ja turvallisuutta. Uutuuden pituus on 5 335 mm, leveys 1 855 mm ja korkeus 1 815 mm, joten Hilux on nyt aiempaa 75 mm pidempi, 20 mm leveämpi ja 45 mm matalampi. Lavan maksimileveys on venynyt 1 645 mm:iin, joka on luokkansa huippulukema.

Sisätiloja leimaa jämäkkä mutta silti henkilöautomainen tunnelma. Kuljettajan näkökentässä on erittäin selkeä mittaristo, jonka yhteydessä on 4,2 tuuman monitoiminäyttö. Keskikonsolin jatkeena on 7 tuuman kosketusnäyttö. Vaihteenvalitsin on aiempaa lyhempi ja kevytkäyttöisempi – nelivetoa ohjataan nyt katkasijoilla. Sisustusmateriaaleiksi on saatavilla kolme erilaista vaihtoehtoa työkäyttöä kestävästä kankaasta edustavaan nahkaan.

Hiluxiin tulee saataville muista Toyota-uutuuksista tutut Toyota Safety Sense -turvallisuusvarusteet: törmäyksiä ennakoiva Pre-Collision -järjestelmä, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja automaattiset kaukovalot.

Täysin uusi 2,4 D-4D -moottori tarjoaa huomattavan vahvaa vääntöä ala- ja keskikierroksilla sekä huippuluokan taloudellisuutta. Huipputeho on 110 kW (150 hv) ja maksimivääntö 400 Nm (1 600 – 2000 r/min). Voimanlähteen jatkoksi on saatavilla kuusinopeuksiset manuaali- ja automaattivaihteistot. Polttoaineenkulutus tippuu 9 % edelliseen malliin verrattuna: yhdistetyn ajon kulutuslukema on nyt 7,3 l/100 km.

Suosittele: 
0