Tässä on Skodan Vision E -konsepti: itseohjautuvuutta ja yli 300 hevosvoimaa

Skoda on esitellyt odotetun Vision E -konseptinsa Shanghain autonäyttelyssä. Sähköauto on sporttinen crossover. Auton käyttösäteen luvataan olevan 500 km.

Pituutta autolla on 4,688 mm, leveyttä on 1,924m m ja se on 1,591 mm korkea. Luvut tekevät siitä hieman lyhyemmän, leveämmän ja matalamman kuin Kodiaq. Akseliväli Vision E:ssä on 2,851mm

Sisätiloissa on minimalistinen suunnittelu: kolme näyttöä dominoi kojelautaa. Kamerat ovat korvanneet perinteiset ovipeilit. Autossa on kolmannen tason automaattiohjaustekniikka, joka mahdollistaa auton itsenäisen kiihdyttämisen, ohjauksen ja pysähtymisen.

Vision E:ssä on kaksi sähkömoottoria, jotka yhdessä tuottavat 302 hv (306 PS) ja huippunopeutta on 180 km/h. Auto on rakennettu VW Groupin MEB-arkkitehtuurille, mikä tulee toimimaan alustana monille nollapäästöisille autoille seuraavalla vuosikymmenellä. Auton käyttösäteeksi valmistaja lupaa 500 kilometriä. Auto voi latautua yön yli automaattisesti tai sitten se voidaan ladata pikalataus-toiminnolla 80 prosenttiin vain 30 minuutissa.  

Katso virallinen esittelyvideo alta:

Suosittele: 
0