Tässä on Mountunen käsittelemä Ford Focus RS ja 400 hevosvoimaa

Fordin suunnitelmat uudesta Ford Focus RS500:stä eivät vaikuta toteutuvan. Auton huhuttiin olevan 400-hevosvoimainen. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä tuunauspaja Moutune tarjoilee myös 400 hevosvoimaista vaihtoehtoa.

Aiemmin huhuttiin, että Ford esittelisi uuden Ford Focus RS500 ”superhatchin”, mutta vaikuttaa siltä, että suunnitelmista on luovuttu. Viimeisten tietojen mukaan tämä oletettavasti 400-hevosvoimainen (bhp) auto ei ole toteutumassa, sillä sitä ei pidetty taloudellisesti järkevänä. Vaikka auto olisi menestynyt hyvin Euroopassa, sen pelättiin astuvan USA:ssa Mustang GT:n ja Mustang Shelby GT350:n varpaille. Viime vuoden lopulla Autocarin lähteet antoivat auton toteutumiselle 30 % todennäköisyyden.

Ei hätää, sillä Mountune tarjoaa tuunauspakettia Ford Focus RS:lle. Paketti kantaa nimeä Focus RS M400. Muutosten myötä autosta irtoaa 400 hevosvoimaa. Paja on parannellut turboa, asentanut uuden välijäähdyttimen, päivitetyn ECU:n jne. Vääntöä löytyy 600 Nm.

Moutune lupaa, että uudistukset parantavat auton kiihtyvyyttä ja lisäävät huippunopeutta, joskaan virallisia lukuja ei kerrottu.

Tämän lisäksi tarjolla on myös mm. paranneltu kuusivaihteinen manuaalilaatikko.

Lähteet: CarBuzz, Autocar

Suosittele: 
0