Tämä Hyundai ei hyydy pakkasessa: modifioidulla Santa Fe -autolla halki Antarktiksen

Tagit:

Ryhmästä seikkailijoita tuli ensimmäiset ihmiset, jotka ovat ylittäneet Antarktiksen henkilöautolla. Mikä oli heidän valitsemansa auto? Modifioitu Hyundai Santa Fe.

Hyundai Santa Fe ei ehkä tule ensimmäiseksi mieleen, kun miettii lujatekoista autoa karuihin olosuhteisiin. Tästä huolimatta päätyi se ryhmän valinnaksi ja valloitti Antarktiksen vain pienien muutosten avittamana.

Ryhmässä oli mukana kuuluisan tutkimusmatkaajan Sir Ernest Shackletonin pojanpojanpoika, mutta auton kustomoinnista vastasi ryhmän johtaja Gísli Jónsson. Autoon asennettiin mm. valtavat, matalalla ilmanpaineella varustetut renkaat sekä päivitettyjä jousituksen osia. 2.2 litran dieselmoottori pidettiin ennallaan.

Matkan aikana Hyundai joutui ylittämään pahamaineisen Rossin jäähyllyn, joka on suunnilleen Ranskan kokoinen jäälautta. Jäällä on paksuutta n. 330 metristä 700 metriin ja jäässä on monia vaikeasti havaittavia halkeamia. Hyundaista tuli ensimmäinen henkilöauto, joka ajoi jäähyllyn halki. Hyundai oli kiinnitetty kolmeen huoltorekkaan siltä varalta, että joku putoaisi jääkuiluun.

Jónsson kertoi odottaneensa aiempien kokemuksien perusteella vaikeampaa matkaa ja kehui samalla tiimiään. Hän totesi, että pisin pidetty huoltotauko oli 45 minuuttia, joka johtui löystyneestä pultista. 

Suosittele: 
0