Mercedes-Benzin konsepti A-sedanista antaa esimakua tulevasta?

Saksalaisvalmistaja on esitellyt konseptiversion A-sedanista Shanghain autonäyttelyssä. Konseptin on tarkoitus antaa esimakua seuraavan sukupolven kompakteista sedaneista. Autossa onkin varsin erilainen look.

Verrattuna esim. pieniin A-sarjan ja B-sarjan sekä CLA-malleihin, vaikuttaa uusi A-sedan konsepti dramaattisesti erilaiselta. Auto nokka on selvästi erilainen kuin nykyisessä A-sarjassa ja CLA:ssa. Konsepti on saanut Panamerican-etusäleikön ja kolmikulmaiset ajovalot, joiden sisällä on oma muotoilunsa ja violetilla sävytettyjä elementtejä. Mersun mukaan violetit elementit on päällystetty UV-maalilla ja altistettu ultraviolettivalolle ja tästä johtuu violetti hehku. Alhaalla etuosassa on myös leveä ilmanotto silmiinpistävine mustine komponentteineen.

Suunnittelusta vastannut Gorden Wagener sanoi, että konsepti on seuraava merkkipaalu Mersun ”Sensual Purity” muotokielessä ja että sillä on potentiaalia esitellä uusi designin aikakausi.  Hänen mukaansa konsepti osoittaa, että ”taitosten aika muotoilussamme on ohi”.

Mercedeksen mukaan nykyinen kompaktiluokan automallisto on yksi niistä tekijöistä, jotka nostivat valmistajan vuonna 2016 jälleen uuteen myyntiennätykseen kuudetta vuotta peräkkäin. Kompaktiautoja on myyty vuodesta 2012 eteenpäin yli kaksi miljoonaa kappaletta. Valmistajan mukaan suosio perustuu paitsi ajanmukaiseen muotoilun, innovatiivisiin kuljettajaa avustaviin järjestelmiin ja ajomukavuuteen, myös laajaan kompaktiluokan mallistoon: A- ja B-sarjaan, CLA:han ja CLA Shooting Brakeen sekä GLA:han.

Edit 15:36: uutista laajennettu

Suosittele: 
0