Honda Civic Type R saa luultavasti lisää tehoa ja mahdollisesti AWD:n

Honda on vasta esitellyt uuden Civic Type R:n, mutta se pohtii jo uusia versioita autosta. Taustalla on pyrkimys pitää myyntiluvut tasaisena. Harkinnassa on mm. tehokkaampi versio ja all-wheel drive.

Automotive Newsille puhunut Civicin pääinsinööri Hideki Matsumoto kertoi, että yhtiö haluaa säilyttää tasaiset myyntiluvut. Useamman Civic Type R -mallin tarjoaminen voisi olla ratkaisu tähän.

Matsumoto sanoi, että harkinnassa on 316-hevosvoimaista standardimallia tehokkaampi versio. All-wheel drive -järjestelmällä varustettu versio olisi puolestaan täysiverinen haastaja Ford Focus RS ja VW Golf R -mallien kaltaisille autoille.

Hondan toinen vaihtoehto on suuntautua enemmän grand touring -suuntaan. Tämä tarkoittaisi luultavasti pehmeämpää jousitusta ja muita muutoksia, joiden myötä auto olisi mukavampi pitkillä matkoilla. Tämä suuntaus lisäisi auton kohderyhmää, sanoi Matsumoto.

Edit 20:31: Honda Type R:ssä on USA:ssa 306 hv johtuen maan bensiinin alemmasta oktaaniluvusta, muualla ilmoitettu luku on 316 hv.

Suosittele: 
0