Audi-pomo: amerikkalaiset eivät sovellu dieselille

Taannoin raportoitiin, että Audi ja Porsche olisivat tuomassa dieselvalikoimaa USA:han. Tämä ei kuitenkaan pidä Audi-pomon mukaan paikkaansa. Hänen mielestään amerikkalaiset ja amerikkalainen ajokulttuuri ei sovellu diesel-moottoreille.

Asiasta puhui Audin teknisen kehityksen päällikkö Peter Mertens Car and Driver -julkaisulle. Hänen mukaansa dieselit ja amerikkalaisten ajattelu ja ajokulttuuri eivät sovi yhteen dieselin kanssa.

”En usko, että amerikkalaiset todellisissa uskomuksissaan ja sydämessään, heidän ajokulttuurissaan, sopivat dieselille”, paukauttaa Mertens. ”Kaikki yrittivät, me eurooppalaiset yritimme ehkä antaa vastauksen kysymykseen jota ei kysytty”, hän pohtii.

Mertens myöntää, että dieselillä on yleisestikin imago-ongelma. ”Ihmiset uskovat, että diesel on pahasta. Suoraan sanottuna se ei auta meitä eikä ympäristöä. Olisi hienoa jos voisimme palata dieselien suhteen tekniseen termistöön ja todellisuuteen vaihtoehtoisten faktojen sijaan, mutta niitä vastaan on vaikea taistella”, toteaa Mertens.

Suosittele: 
0